page_banner

Warta

Kumaha carana nyegah potensi bahaya dina operasi tank gudang amonia-purity tinggi?

Tangki neundeun amonia cair

Amonia cair kaasup kana daptar bahan kimia picilakaeun kusabab sipatna anu gampang kaduruk, ngabeledug, sareng toksik.Numutkeun kana "Idéntifikasi Sumber Bahaya Utama Bahan Kimia Berbahaya" (GB18218-2009), volume neundeun amonia kritis langkung ageung ti 10 ton*** mangrupikeun sumber bahaya utama.Sadaya tangki panyimpen amonia cair digolongkeun kana tilu jinis kapal tekanan.Ayeuna analisa ciri sareng bahaya anu bahaya nalika produksi sareng operasi tanki panyimpen amonia cair, sareng ngajukeun sababaraha ukuran preventif sareng darurat pikeun nyegah kacilakaan.

Analisis bahya tank gudang amonia cair salila operasi

Sipat picilakaeun amonia

Amonia nyaéta gas anu teu warnaan sareng transparan kalayan bau anu seukeut, anu gampang dicairkeun kana amonia cair.Amonia leuwih hampang batan hawa sarta gampang leyur dina cai.Kusabab amonia cair gampang volatile kana gas amonia, nalika amonia sareng hawa dicampurkeun kana nisbah anu tangtu, éta tiasa kakeunaan seuneu kabuka, rentang maksimalna nyaéta 15-27%, dina hawa ambient tina bengkel ***** * Konsentrasi anu diidinan nyaéta 30mg/m3.Gas amonia bocor tiasa nyababkeun karacunan, iritasi kana panon, mukosa paru-paru, atanapi kulit, sareng aya bahaya kaduruk kimiawi tiis.

Analisis résiko produksi sareng prosés operasi

1. kontrol tingkat amonia
Upami laju pelepasan amonia gancang teuing, kontrol operasi tingkat cair teuing rendah, atanapi kagagalan kontrol instrumen sanésna, jsb. jumlah badag kabocoran amonia, nu pisan ngabahayakeun.Kontrol tingkat amonia pohara kritis.

2. Kapasitas gudang
Kapasitas neundeun tank gudang amonia cair ngaleuwihan 85% tina volume tank gudang, sarta tekanan ngaleuwihan rentang indéks kontrol atawa operasi anu dipigawé dina tank inverted amonia cair.Upami prosedur sareng léngkah-léngkahna henteu leres-leres diturutan dina peraturan operasi, leakage overpressure bakal lumangsung ***** *kacilakaan.

3. Cairan amonia keusikan
Nalika amonia cair dieusi, overfilling henteu dilaksanakeun saluyu sareng peraturan, sareng blasting pipa keusikan bakal nyababkeun kabocoran sareng kacilakaan karacunan.

Analisis bahya pakakas sareng fasilitas

1. Desain, inspeksi, jeung perawatan tank gudang amonia cair leungit atawa henteu di tempat, sarta asesoris kaamanan kayaning gauges tingkat, gauges tekanan, sarta valves kaamanan anu cacad atawa disumputkeun, nu bisa ngakibatkeun kacilakaan leakage tank.

2. Dina usum panas atawa lamun hawa anu luhur, anu tank gudang amonia cair teu dilengkepan awnings, tetep cooling cai semprot jeung fasilitas preventif sejenna sakumaha diperlukeun, anu bakal ngabalukarkeun overpressure leakage tina tank gudang.

3. Karuksakan atawa gagalna panyalindungan kilat jeung fasilitas anti statik atawa grounding bisa ngabalukarkeun shock listrik kana tank gudang.

4. Gagalna alarm prosés produksi, interlocks, relief tekanan darurat, alarm gas combustible jeung toksik jeung alat sejenna bakal ngabalukarkeun overpressure leakage kacilakaan atawa enlargement tina tank gudang.

Ukuran pencegahan kacilakaan

Ukuran preventif pikeun operasi prosés produksi

1. Mastikeun ngalaksanakeun prosedur operasi
Nengetan operasi discharging amonia dina tulisan sintétik, ngadalikeun tingkat cair tina cross tiis tur separation amonia, tetep tingkat cair stabil dina rentang 1/3 nepi ka 2/3, sarta nyegah tingkat cair ti keur teuing low atawa luhur teuing.

2. Mastikeun ngadalikeun tekanan tina tank gudang amonia cair
Volume gudang amonia cair teu kudu ngaleuwihan 85% tina volume tank gudang.Salila produksi normal, tank gudang amonia cair kudu dikawasa dina tingkat low, umumna dina 30% tina volume keusikan aman, ulah gudang amonia alatan hawa ambient.Naékna ékspansi sareng paningkatan tekanan bakal nyababkeun overpressure dina tanki panyimpen.

3. Pancegahan pikeun ngeusian amonia cair
Para tanaga anu masang amonia kedah lulus pendidikan sareng pelatihan kaamanan profésional sateuacan aranjeunna tiasa nyandak jabatanana.Aranjeunna kedah wawuh sareng kinerja, ciri, metode operasi, struktur aksésori, prinsip kerja, ciri bahaya amonia cair sareng ukuran perawatan darurat.

Sateuacan ngeusian, validitas sertipikat sapertos verifikasi pamariksaan fisik tank, lisénsi panggunaan tanker, SIM, sertipikat ngiringan, sareng ijin transportasi kedah diverifikasi.Asesoris kaamanan kedah lengkep sareng sénsitip, sareng pamariksaan kedah mumpuni;tekanan dina tanker saméméh ngeusian kedah low.Kirang ti 0,05 MPa;kinerja pipa sambungan amonia kudu inspected.

Personil anu masang amonia kedah leres-leres nuturkeun prosedur operasi tangki panyimpen amonia cair, sareng perhatosan volume keusikan henteu langkung ti 85% tina volume tanki nalika ngeusian.

Patugas anu masang amonia kedah nganggo masker gas sareng sarung tangan pelindung;situs kudu dilengkepan seuneu-tarung jeung alat panyalindungan gas;salila ngeusian, aranjeunna teu kudu ninggalkeun situs, sarta nguatkeun inspeksi tekanan treuk tank, flanges pipa pikeun leaks, jeung sajabana, tank treuk gas Daur ulang kana sistem sasuai jeung teu ngurangan eta di will.Upami aya kaayaan anu teu normal sapertos bocor, lirén langsung ngeusian, sareng laksanakeun tindakan anu efektif pikeun nyegah kacilakaan anu teu disangka-sangka.

Pamariksaan rutin fasilitas pamasangan amonia, ukuran sareng prosedur kedah dilaksanakeun unggal dinten, sareng catetan pamariksaan sareng ngeusian kedah dilakukeun.


waktos pos: Aug-31-2021