page_banner

Warta

Aplikasi Tank Nitrogén Cair-Peternakan Sato Médan Mani Beku

Ayeuna, inseminasi jieunan mani beku geus loba dipaké dina produksi peternakan, sarta tank nitrogén cair dipaké pikeun nyimpen mani beku geus jadi wadah indispensable dina produksi aquaculture.Pamakéan ilmiah sareng leres sareng pangropéa tank nitrogén cair penting pisan pikeun jaminan kualitas mani beku anu disimpen, perpanjangan umur jasa tank nitrogén cair sareng kasalametan peternak.

1.The struktur tank nitrogén cair
Tanghi nitrogén cair ayeuna mangrupikeun wadah anu pangsaéna pikeun nyimpen mani beku, sareng tangki nitrogén cair biasana didamel tina stainless steel atanapi alloy aluminium.Strukturna bisa dibagi kana cangkang, liner jero, interlayer, beuheung tank, tank stopper, LIPI jeung saterusna.

Cangkang luar diwangun ku lapisan jero jeung luar, lapisan luar disebut cangkang, jeung bagian luhur mangrupa sungut tank.Tangki jero nyaéta rohangan dina lapisan jero.Interlayer nyaeta celah antara cangkang jero jeung luar sarta dina kaayaan vakum.Dina raraga ngaronjatkeun kinerja insulasi termal tina tank, bahan insulasi jeung adsorbent dipasang dina interlayer nu.Beuheung tank disambungkeun ka lapisan jero jeung luar tank jeung napel panas-insulating sarta ngajaga panjang nu tangtu.Luhureun tank nyaéta sungut tank, sarta struktur bisa ngurangan nitrogén ngejat ku nitrogén cair pikeun mastikeun kaamanan, sarta mibanda kinerja insulasi termal pikeun ngurangan jumlah nitrogén cair.The pot colokan dijieunna tina plastik kalayan kinerja insulasi termal alus, nu bisa nyegah jumlah badag nitrogén cair tina evaporating sarta ngalereskeun silinder spérma.Klep vakum ditangtayungan ku panutup.The pail disimpen dina tank di tank jeung bisa nyimpen rupa sampel biologis.Cecekelan pail digantung dina cingcin indéks tina sungut tank jeung dibereskeun ku colokan beuheung.

The structure of the liquid nitrogen tank

2. Jenis bak nitrogén cair
Nurutkeun kana pamakéan tank nitrogén cair, éta bisa dibagi kana bak nitrogén cair pikeun nyimpen mani beku, tank nitrogén cair keur transportasi jeung tank nitrogén cair pikeun neundeun jeung transportasi.

Numutkeun volume tank nitrogén cair, éta bisa dibagi kana:
Tangki nitrogén cair leutik sapertos 3,10,15 L tank nitrogén cair tiasa nyimpen mani beku dina waktos anu singget, sareng ogé tiasa dianggo pikeun ngangkut mani beku sareng nitrogén cair.
Tangki nitrogén cair ukuran sedeng (30 L) langkung cocog pikeun peternakan beternak sareng stasiun inseminasi jieunan, utamina dianggo pikeun nyimpen spérma beku.
Tangki nitrogén cair badag (50 L, 95 L) utamana dipaké pikeun ngangkut jeung ngadistribusikaeun nitrogén cair.

Types of liquid nitrogen tanks

3. Paké jeung neundeun bak nitrogén cair
Tangki nitrogén cair kudu dijaga ku batur pikeun mastikeun kualitas mani disimpen.Kusabab éta tugas peternak nyandak mani, tank nitrogén cair kudu dijaga ku urang sunda, meh gampang pikeun nangkep jeung ngarti tambahan nitrogén cair jeung kaayaan gudang mani iraha wae.

Sateuacan nambahkeun nitrogén cair kana tanki nitrogén cair anyar, pariksa heula naha cangkang recessed jeung naha klep vakum gembleng.Bréh, pariksa naha aya wae zat asing dina tank jero pikeun nyegah tank jero ti keur corroded.Ati-ati nalika nambihan nitrogén cair.Pikeun tank anyar atawa tank drying, éta kudu ditambahkeun lalaunan jeung pre-cooled pikeun nyegah karuksakan kana tank jero alatan cooling gancang.Nalika nambahkeun nitrogén cair, éta bisa nyuntik dina tekanan sorangan, atawa tank angkutan bisa dituang kana tank gudang ngaliwatan corong pikeun nyegah nitrogén cair ti splashing.Anjeun tiasa ngajajar corong nganggo salembar kasa atanapi selapkeun pinset pikeun ngantunkeun jurang di lawang corong.Pikeun niténan jangkungna tingkat cair, iteuk kai ipis bisa diselapkeun kana handapeun tanki nitrogén cair, sarta jangkungna tingkat cair bisa judged nurutkeun panjang ibun.Dina waktos anu sami, éta kedah diperhatoskeun yén lingkunganana sepi, sareng sora nitrogén cair anu asup kana tanki mangrupikeun dasar anu penting pikeun nangtoskeun tanki nitrogén cair dina tanki.

Use and storage of liquid nitrogen tanks

△ Runtuyan Panyimpenan Statik-Peralatan Panyimpenan Kasalametan Peternakan △

Saatos nambahkeun nitrogén cair, perhatikeun naha aya frosting dina beungeut luar tank nitrogén cair.Upami aya indikasi, kaayaan vakum tank nitrogén cair parantos ruksak sareng teu tiasa dianggo sacara normal.Pamariksaan sering kedah dilakukeun nalika dianggo.Anjeun tiasa nyabak cangkang ku leungeun anjeun.Upami anjeun mendakan ibun di luar, anjeun kedah ngeureunkeun ngagunakeunana.Sacara umum, upami nitrogén cair dikonsumsi 1/3 ~ 1/2, éta kedah ditambihan dina waktosna.Pikeun mastikeun kagiatan mani beku, éta tiasa ditimbang atanapi dideteksi ku alat ukur tingkat cair.Metoda timbangan nyaéta pikeun beuratna tank kosong saméméh dipaké, beuratna tank nitrogén cair deui sanggeus ngeusian nepi nitrogén cair, lajeng beuratna dina interval nu sarua keur ngitung beurat nitrogén cair.Métode deteksi gauge level cair nyaéta nyelapkeun iteuk gauge level cair khusus kana handapeun tanki nitrogén cair salami 10 detik, teras cabut saatosna.Panjang ibun nyaéta jangkungna nitrogén cair dina tanki nitrogén cair.

Dina pamakéan sapopoé, guna akurat nangtukeun jumlah ditambahkeun nitrogén cair, Anjeun ogé bisa milih pikeun ngonpigurasikeun instrumen profésional pakait pikeun ngawas suhu sarta tingkat cair dina tank nitrogén cair sacara real waktu.

SmartCap
The "SmartCap" husus dikembangkeun ku Haishengjie pikeun alloy aluminium tank nitrogén cair boga fungsi real-time ngawaskeun tingkat cair tank nitrogén cair jeung suhu.Produk ieu tiasa diterapkeun ka sadaya tangki nitrogén cair kalayan diaméter 50mm, 80mm, 125mm sareng 216mm di pasar.

Smartcap tiasa ngawas tingkat cair sareng suhu dina tanki nitrogén cair sacara real waktos, sareng ngawas kasalametan lingkungan neundeun mani sacara real waktos.

SmartCap

Sistem bebas ganda pikeun pangukuran tingkat precision tinggi sareng pangukuran suhu
Real-time tampilan tingkat cair jeung suhu
Data tingkat cair sareng suhu dikirimkeun jarak jauh ka awan, sareng ngarékam data, percetakan, neundeun sareng fungsi sanésna ogé tiasa direalisasikeun.
Fungsi alarem jauh, anjeun tiasa sacara bébas nyetél SMS, email, WeChat sareng metode anu sanés pikeun alarem

Tangki nitrogén cair pikeun nyimpen mani kedah ditempatkeun sacara misah dina tempat anu tiis, ventilasi jero ruangan, beresih sareng higienis, tanpa bau anu aneh.Ulah nempatkeun tanki nitrogén cair di kamar Pangajaran sarta Palatihan Atikan atawa apoték, sarta eta mastikeun dilarang ngaroko atawa inuman di kamar dimana tank nitrogén cair disimpen pikeun nyegah bau aneh.Ieu hususna penting.Henteu paduli nalika dianggo atanapi disimpen, éta henteu kedah didengdekkeun, disimpen sacara horisontal, disimpen tibalik, ditumpuk, atanapi silih pencét.Ieu kudu diatur gently.Buka tutup stopper kaleng pikeun ngangkat enteng tutup slow pikeun nyegah stopper kaléng ragrag kaluar panganteur.Dilarang pisan nempatkeun objék dina tutup sareng nyolok wadah biologis nitrogén cair, anu bakal nyababkeun nitrogén anu ngejat sacara alami.Ieu mastikeun dilarang ngagunakeun plugs tutup timer dijieun pikeun meungpeuk sungut tank, ku kituna pikeun nyegah tekanan internal tina tank nitrogén cair tina ngaronjatna, ngabalukarkeun ruksakna awak tank, sarta masalah kaamanan serius.
singleimgnews

Nitrogén cair mangrupikeun agén cryogenic anu paling idéal pikeun ngawétkeun mani beku, sareng suhu nitrogén cair nyaéta -196 ° C.Tangki nitrogén cair dipaké salaku stasiun inseminasi jieunan sarta kebon beternak pikeun nyimpen mani beku kudu cleaned sataun sakali pikeun nyegah korosi dina tank alatan cai ngeuyeumbeu, kontaminasi mani, sarta multiplication baktéri.Métode: Mimiti scrub ku detergent nétral jeung jumlah luyu cai, teras bilas ku cai bersih;lajeng nempatkeun eta tibalik ka handap tur garing dina hawa alam atawa hawa panas;teras sinarikeun ku sinar ultraviolét.Nitrogén cair mastikeun dilarang ngandung cairan séjén, ku kituna pikeun nyegah oksidasi awak tank jeung korosi tina tank jero.

Tanghi nitrogén cair dibagi kana bak panyimpen sareng bak transportasi, anu kedah dianggo nyalira.Tangki panyimpen dianggo pikeun neundeun statik sareng henteu cocog pikeun transportasi jarak jauh dina sikep damel.Pikeun nyumponan kaayaan transportasi sareng pamakean, tank transportasi ngagaduhan desain shock-proof khusus.Salian gudang statik, éta ogé bisa diangkut sanggeus ngeusi nitrogén cair;eta kudu pageuh dibereskeun salila transportasi pikeun mastikeun kasalametan, sarta nyingkahan tabrakan jeung Geter parna saloba mungkin pikeun nyegah tipping.

4. Precautions pikeun neundeun jeung pamakéan mani beku
Mani beku disimpen dina tanki nitrogén cair.Ieu kudu mastikeun yén mani ieu submerged ku nitrogén cair.Lamun kapanggih yén nitrogén cair teu cukup, éta kudu ditambahkeun kana waktu.Salaku panyimpen sareng pangguna tanki nitrogén cair, peternak kedah wawuh sareng beurat kosong tank sareng jumlah nitrogén cair anu aya di jerona, sareng ngukur éta sacara teratur sareng tambahkeun dina waktosna.Anjeun ogé kedah wawuh sareng inpormasi anu relevan ngeunaan mani anu disimpen, sareng ngarékam nami, bets sareng kuantitas mani anu disimpen ku nomer supados ngagampangkeun aksés.

newsgimg8dgsg

Nalika nyandak mani beku, mimitina kaluarkeun stopper toples teras sisikeun.Pra-niiskeun pinset.Pipa angkat atanapi kantong kasa teu kedah langkung ti 10 cm tina beuheung toples, teu kedah dibukaan toples.Upami teu acan dicandak saatos 10 detik, angkat kedah diangkat.Nempatkeun tabung atawa kantong gauze deui kana nitrogén cair jeung sari sanggeus soaking.Panutup toples dina waktos saatos nyandak kaluar mani.Hadé pisan mun éta ngolah tabung gudang spérma kana handap disegel, sarta ngidinan nitrogén cair ka beuleum spérma beku dina tube gudang spérma.Dina prosés sub-packing sareng thawing, operasi kedah akurat sareng terampil, tindakan kedah lincah, sareng waktos operasi henteu kedah langkung ti 6 detik.Anggo pinset panjang pikeun nyabut tabung ipis spérma beku tina tangki nitrogén cair sareng ngocok sésa nitrogén cair, langsung nempatkeun kana cai haneut 37 ~ 40 ℃ pikeun neuleumkeun tabung ipis, aduk perlahan salami 5 detik (2/ 3 disolusi téh luyu) Saatos discoloration, usap kaluar titik-titik cai dina témbok tube kalawan gauze steril pikeun nyiapkeun inseminasi.


waktos pos: Sep-13-2021